


Sastojci:
- 1 glavica luka
- 100 g ljuspica soje
- 150 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 dl soka od rajčica
- 100 g majoneze
- 2 jaja
- 150 g brašna
- mrvice po potrebi
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Ljuspice soje preliti proključalom vodom i ostaviti ih da nabubre, a zatim ih ocijediti.
2. Luk i šampinjone narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati šampinjone te i njih kratko popržiti. Potom dodati ljuspice soje, sok od rajčica i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi dok višak tekućine ne ispari.
4. Palačinke premazati s malo nadjeva od soje, a zatim bočne stranice savinuti prema unutra i zarolati.
5. Rolane palačinke uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.
6. Potom ih pržiti na vrućem ulju dok ne porumene.
7. Pržene palačinke ostaviti da se ohlade, a zatim ih preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana



