Punjene pohane kajzerice

by | 23 veljače, 2014

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 6 kajzerica
  • 1 glavica luka
  • 3 jaja, ulje
  • 1 mrkva
  • 1 dl soka od rajčica
  • 200 g krušnih mrvica
  • mješavina začina

Priprema:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a mrkvu krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz neprestano dolijevanje vode po potrebi. Kada je meso napola pirjano, doliti sok od rajčica i začine po želji. Pirjati dok višak tekućine ne ispari.
3. Kajzerice prerezati napola, a potom izdubiti sredinu.
4. U ohlađeni nadjev od mesa dodati polovinu izdubljene sredine od kajzerica, jaje i začine po želji.
5. Izdubljene sredine kajzerica napuniti pripremljenim nadjevom i preklopiti kao sendvič. Blago ih pritisnuti da se slijepe.
6. Potom ih uvaljati u umućena jaja pa u mrvice. Peći na vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept