Punjene pileće rolice

by | 17 veljače, 2013

Sastojci:

  • 2 manja pileća filea
  • 300 g špinata
  • 60 g pljesnivog sira
  • 60 g svježeg sira
  • 3 jaja
  • 100 g brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • mješavina začina
  • 500 g krumpira
  • ulje, sol

Priprema:

1. Pileće filee uzdužno presjeći napola tako da se od jednog bijelog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlonske vrećice istanjiti tučkom za meso.
2. Špinat prokuhati u slanoj vodi, ocijediti i nasjeckati.
3. Pljesnivi i svježi sir naribati na krupno.
4. U manjoj posudi pomiješati špinat, naribani pljesnivi i svježi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo nadjeva. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema unutra te zarolati.
6. Punjene rolice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Peći ih u vrućem ulju najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene.
7. Krumpir očistiti i narezati na štapiće te popržiti na vrućem ulju. Pečeni krumpir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana