Punjene pečene paprike

by | 18 ožujka, 2014

Clipboard221

Sastojci:

  • 4 veće crvene paprike
  • 2 glavice luka
  • 2 krumpira srednje veličine
  • 50 g sira
  • 50 g feta sira
  • 1 jaje
  • 50 g suhe vratine
  • 100 g šampinjona
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • bosiljak
  • 4 žlice ulja
  • 2 vrećice za pečenje
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Paprike očistiti od peteljki i sjemenki. Luk i krumpir također očistiti i krupno naribati.
2. Šampinjone i suhu vratinu sitno nasjeckati, sir i feta sir krupno naribati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, luk, šampinjone, suhu vratinu, sir i feta sir. Dodati vrhnje za kuhanje, češnjak u prahu, bosiljak, začine po želji i dobro izmiješati.
4. Očišćene paprike napuniti pripremljenim nadjevom. Vrećice za pečenje nauljiti, poslagati u njih punjene paprike, zatvoriti i probušiti iglom.
5. Pripremljene paprike staviti u tepsiju i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC sat vremena.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept