


Sastojci:
- 8 manjih rog paprika
- 16 listova mesnate slanine
- 100 g goveđe pečenice
- 100 g sira
- 200 g zrnatog sira
- 1 žlica kajmaka
- 1 žumanjak, ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Paprike oprati, vodorovno ih poslagati pa gornji dio odrezati kako bi se dobio čamčić za punjenje. Unutrašnjost paprike očistiti od sjemeki, a odrezani dio sitno nasjeckati.
2. Goveđu pečenicu narezati na kockice, a sir krupno naribati.
3. Pomiješati zrnati sir, kajmak, žumanjak, sir, goveđu pečenicu i začine po želji te promiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti unutrašnjost paprika. Potom svaku papriku uviti u dva lista slanine tako da završeci budu okrenuti nadolje.
5. Uvijene paprike poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C oko 30 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



