


Sastojci:
Za tijesto:
- 2 jaja
- 100 g heljdinog brašna
- bijelog brašna po potrebi
- 3 dl mineralne gazirane vode
- 1/2 žličice šećera
- ulje
- sol
Ostali sastojci:
- 150 g šunke
- 150 g sira u listovima
- 3 jaja
- brašno
- 200 g krušnih mrvica
- ulje
Priprema:
1. Umutiti jaja sa 2 žlice ulja, gaziranom vodom, šećerom i prstohvatom soli.
2. Nakon toga dosuti heljdino brašno pa umutiti žicom. Postepeno dodavati bijelo brašno po potrebi da bi se dobila smjesa gustoće jogurta.
3. U tavi na malo vrućeg ulja ispeći tanke palačinke.
4. Na svaku palačinku staviti list šunke i sira. Bočne stranice tijesta preklopiti 2 cm prema sredini, a zatim vodoravno zarolati.
5. Punjene palačinke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti ih u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



