Punjene lepinjice

by | 11 srpnja, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 100 g griza
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera
  • sol

Za nadjev:

  • 3 krumpira
  • 150 g šunke
  • 150 g sira
  • origano

Priprema:

Tijesto:

1. Pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, svježi kvasac i žličicu brašna. Izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje, griz i malo soli pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.

Nadjev:

1. Krumpir skuhati i naribati na krupno. Sir također naribati na krupno, a šunku narezati na kockice. Pomiješati nasjeckane sastojke.

Završni postupak:

1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm te okruglim modlom promjera 8 cm vaditi krugove od tijesta.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati kolutove tijesta.
3. Nauljenim rukama na sredini kolutova napraviti udubljenje. U svako udubljenje nanijeti malo nadjeva i posipati origano.
4. Rubove lepinjica premazati umućenim jajetom. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana