


Sastojci:
- 400 g fileta soma
- 250 g šampinjona
- 1 poriluk
- 1 žlica senfa
- 2 jaja
- 150 g brašna
- 200 g krušnih mrvica
- 1 limun
- mješavina začina
Za preljev:
- 150 g majoneze
- 1 dl vrhnja
- 5 zelenih maslina
- 2 kisela krastavca
- mješavina začina
Priprema:
1. Šampinjone narezati na listove, a poriluk na kockice.
2. Na malo ulja popržiti poriluk pa dodati šampinjone i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi dok višak tekućine ne ispari.
3. Filete soma poprskati sokom od limuna i začiniti po želji. Potom ih premazati senfom, staviti malo nadjeva od gljiva i zarolati. Svaku rolu prerezati napola kako bi se dobile dvije manje rolice i pričvrstiti ih čačkalicom.
4. Punjene rolice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu mrvica i ribane korice limuna. Pržiti ih na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
5. Posebno umutiti majonezu i vrhnje, dodati ribane masline i kisele krastavce pa promiješati. Pripremljenim umakom preliti pržene rolice ribe.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



