


Sastojci:
- 1 patka od 1,3 kg
- 100 g miješanog mljevenog mesa
- 100 g pačje jetre
- 50 g mesnate slanine
- 1 pecivo
- 1 dl mlijeka
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl juhe od povrća
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 50 g maslaca
- sol, papar
Priprema:
1. Na malo ulja popeći sitno sjeckani luk da porumeni.
2. Potom dodati mesnatu slaninu, jetru narezanu na kocke i mljeveno meso. Doliti malo vode, pa pirjati da tekućina ispari a meso omekša.
3. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati jaje, sitno sjeckani češnjak i precivo (natopljeno i iscijeđeno od mlijeka). Sve izmiješati i začiniti po želji.
4. Gotovim nadjevom napuniti patku te otvor pričvrstiti čačkalicama da ne iscuri.
5. Dublju tepsiju nauljiti, staviti u nju punjenu patku, premazati je maslacem i zaliti juhom. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 *C 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



