Prženice s jajima

by | 6 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 4 žemlje
  • 10 jaja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 8 šnita šunke
  • 150 g sira
  • 3 dl ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Žemlje poprečno prerezati napola da bi se od svakog komada dobile dvije polovine.
2. Zatim iz svake polovine pomoću okruglog kalupa promjera 2 cm izvaditi sredinu.
3. Posebno umutiti 2 jaja s mlijekom i začinima po želji. Izdubljene žemlje natapati u pripremljenu smjesu od jaja, a zatim ih pržiti na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
4. Na sredinu prženih žemlji staviti list šunke i blago ga utisnuti. Zatim udubljenu sredinu šunke napuniti ribanim sirom. Preko sira razbiti po jedno jaje.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene prženice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.

Izvor: Life Content