


Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- 2 komada kruha
- 1 dl mlijeka
- 4 jaja
- 1 glavica luka
- 1/2 peršina
- 100 g brašna
- 3 dl ulja
- 200 g krušnih mrvica
- mješavina začina, papar
Za umak:
- 300 g kiselih krastavaca
- 125 g maslaca
- 3 žlice brašna
- 4 dl mlijeka
- 1 dl kiselog vrhnja
- mješavina začina
Priprema:
1. Filete oslića samljeti u mašini za meso, luk i peršin sitno nasjeckati, kruh namočiti u mlijeko te ga iscijediti i izmrviti.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveni oslić, kruh, 2 jaja, luk i peršin, pa začiniti po želji.
3. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice. Svaku kuglicu uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice, te ih pržiti dok ne porumene. Pržene kuglice poslužiti u umaku od kiselih krastavaca.
Umak od krastavaca:
1. U dubljoj posudi otopiti maslac pa dodati brašno i pržiti 1-2 minute, zatim uliti mlijeko i kuhati uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. U prohlađen umak umiješati kiselo vrhnje.
2. Kisele krastavce narezati na štapiće, dodati ih umaku, dobro promiješati i začiniti po želji.
Izvor: Dobra hrana



