Proteinska pita

by | 3 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 300 g šampinjona
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 crvena paprika
  • 1 poriluk
  • 1 dl soka od rajčica
  • 4 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 3 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 20 g lanenih sjemenki
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Piletinu samljeti, tikvice očistiti i narezati na kocke, papriku i poriluk također nasjeckati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti poriluk i papriku, pa dodati piletinu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša. Zatim dodati tikvice, sok od rajčica i šampinjone, začiniti po želji, te pirjati dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Dublju tepsiju nauljiti, staviti dvije kore, a potom nanijeti dio pripremljenog nadjeva i prekriti jednom korom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Završiti korom.
4. Posebno umutiti jaja,vrhnje i mlijeko.
5. Pripremljenu pitu narezati na kocke i zaliti mješavinom jaja, vrhnje i mlijeka, pa posipati lanenim sjemenkama. Pitu peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana