Prolazite kroz gadan prekid? Drew Barrymore ima iskren i jednostavan savjet za vas

by | 28 listopada, 2020

Nije nam strano da prekidi znaju biti užasno bolni i iscrpljujući. Osim psihički i emocionalnih tegoba, prekidi nam mogu donijeti i fizičke tegobe i posljedice koje jasno osjećamo u tijelu.

No kako i ne bi? Gubitak i rastanak od voljene osobe ne možete biti lak s obzirom na to da se radi o osobi s kojom ste proveli dugi niz godina te planirali budućnost. Upravo o tome govorila je Drew Barrymore u NBC-ovoj emisiji Sunday TODAY. Njezina rastava braka s Willom Kopelmanom dogodila se prije četiri godine, a Barrymore priznaje kako i dalje ima dana kad joj je teško. “Vjerujem da o cijelom razvodu ne bih mogla govoriti ovako otvoreno prije. U tom se trenutku u mom životu nešto zatvorilo i ostalo je zatvoreno”, rekla je popularna glumica u emisiji.

Barrymore je svijetu poznata po mnoštvu genijalnih uloga, ali i teškoj prošlosti, borbi s ovisnošću kroz koju je prošlo još kao dijete te pokušaju samoubojstva. Uz svu tu težinu, proživjela je i razvod braka vlastitih roditelja, što je ostavilo trajne posljedice na nju. U emisiji je naglasila kako nije htjela isti scenarij priuštiti vlastitoj djeci te se, kada se razvod ipak dogodio, osjećala užasno loše. “Odrasla sam bez obitelji, a to je posljednji scenarij koji sam htjela za svoje kćeri. Dala sam obećanje da želim uspjeti u braku i imati obitelj. Osnovali smo obitelj. No nešto jednostavno nije štimalo i bilo je nepodnošljivo. Zar to nije tragično?”, rekla je glumica u svom emocionalnom govoru.

Prije četiri godine, nedugo nakon razvoda, Barrymore je izjavila kako razvod braka ljude može natjerati da se osjećaju kao promašaj i neuspjeh. “No s vremenom pronađeš zahvalnost u činjenici da život ide dalje”, naglasila je te je dodala kako je na početku razvoda imala osjećaj da je sve to krivi potez te da takav osjećaj imaju vjerojatno svi koji misle da će nešto trajati zauvijek. No, kako i sama kaže, neke stvari ne traju zauvijek, a to će boljeti, donositi sa sobom frustraciju, žaljenje te osjećaj krivnje.

Te stvari nikako ne smiju umanjiti realnost vašeg prekida i vašu bol. “Iskreno, mislim da se nisam posve oporavila od razvoda. No unatoč tome, čovjek mora imati vjere da će s vremenom pronaći novi put i drukčiji način života. Ono što vam sa sigurnošću mogu reći jest to da smo moje kćeri i ja sretne. Dugo sam se pitala hoćemo li ikada biti“, ispričala je Barrymore. Prema njezinim riječima, sreća nakon prekida doista postoji ako joj date šansu i ako pustite vrijeme da učini svoje.

Foto: Getty Images