Proglašene su dvije najromantičnije destinacije u Hrvatskoj, a mi već planiramo putovanje

by | 25 siječnja, 2023
najromantičnije destinacije u hrvatskoj

Bliži se jedan od najromantičnijih dana u godini, Valentinovo, ali uz to i cijela veljača je u znaku ljubavi. Iako, to bi tako moralo biti tijekom cijele godine.

Međutim, ako ste ipak baš ovaj mjesec odabrali za romantično putovanje, s radošću vam javljamo da je Europe Best Destinations objavio listu najromantičnijih destinacija u Europi, a time dakako i u Hrvatskoj.

Neke od lokacija koje možete posjetiti u Europi jesu Verona, Budimpešta, Pariz, Rim, Venecija, Grčka, Španjolska. Kad se radi o našoj lijepoj Hrvatskoj, na njihov popis uvrštene su dvije lokacije – Opatija i otok Galešnjak, poznat i kao “otok ljubavi”.

Vjerujemo da će vas obje lokacije oduševiti i da ćete se složiti s nama kako je izbor itekako dobar! Opatija kao lokacija prekrasno je mjesto za vidjeti u svako doba godine i zbog toga je poželjno mjesto za domaće goste, ali i za domaćine. Već sâm taj grad osvojit će vas na prvu, a posebice kad prošetate uz more.

Otok Galešnjak u blizini Nina, u Pašmanskom kanalu, jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Ono po čemu je poseban jest da svojim srcolikim oblikom privlači posjetitelje diljem svijeta, a obići ga možete brodom ili na krstarenju koje uključuje obilazak otoka. Nenaseljen je, a ako odlučite na njemu kampirati ili prespavati, morat ćete se pobrinuti za to da ishodite dopuštenje vlasnika budući da je ovaj otočić u privatnom vlasništvu (a u vrijeme pisanja članka čak je stavljen na prodaju).

Pročitajte: Krenula je sezona: Imamo vodič za najpopularnija sanjkališta!

Dvije najromantičnije lokacije u Hrvatskoj

Opatija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Opatija (@visitopatija)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Opatija (@visitopatija)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROONN (@cook_photofidodido)

 Otok Galešnjak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A.C. (@ante__cr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Voyaging (@dailyvoyaging)

Foto: Instagram, naslovna: @visitopatija