Krenula je sezona: Imamo vodič za najpopularnija sanjkališta!

by | 20 siječnja, 2023
sanjkališta u hrvatskoj

Zima je napokon pokazala svoje zube, i prema prognozama, ovaj vikend moglo bi biti snijega na puno mjesta u Hrvatskoj! A to znači samo jedno – svi ljubitelji snježnih radosti došli su na svoje.

Sada je vrijeme da se zaputite na mnoga mjesta gdje se očekuje snijeg kako biste uživali u sanjkanju, posebice s klincima koji su ovo, vjerujemo, jedva dočekali.

Iako za neke sanjkališta još uvijek nema informacija hoće li biti otvorena, predlažemo da svakako pratite njihove web-stranice i društvene mreže, na kojima će vas izvijestiti o najnovijim informacijama. Također, prije kretanja na bilo koje sanjkalište još jednom provjerite je li ono otvoreno za javnost s obzirom na to da se stvari uvijek lako mijenjaju. Provjerite i vremensku prognozu, visinu snijega te uvjete za određeno mjesto kamo idete.

Zavirite u naš popis i odaberite jedno od sanjkalište diljem Hrvatske za uživanje u snijegu!

Kamo na sanjkanje u Hrvatskoj

Čelimbaša, Gorski kotar

Mrkopaljsko područje idealno je za smirujuće šetnje u netaknutoj iskonskoj prirodi te za odmor od stresnog i užurbanog života. Ova staza vodi vas iz Mrkoplja na brdo Čelimbaša prateći turističku skijašku stazu gdje će vas na vrhu dočekati vidikovac s prekrasnim pogledom na mjesto i okolicu. Čelimbaša je inače omiljeno zimsko odredište za uživanje u skijanju i sanjkanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saša Maksan (@sasa_maksan)

Sljeme

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zagreb Events (@zagrebackidogadaji)

Samoborko gorje, Japetić

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Vuković (@petrasiketic)

Gorski park Kupjak

Platak

Najavljena prognoza se obistinila, pa je u skladu s planiranim na Platku pokrenut sustav zasnježenja kako bi se maksimalno iskoristila prilika za pripremu kvalitetne podloge i time omogućio što veći broj skijaških (i sanjkaških) dana. Jeste li znali da je Platak jedino skijalište u Hrvatskoj s čijeg se vrha može uživati u nevjerojatnom pogledu na more? Zar to nije dovoljan razlog za posjetiti ga?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mari vlogs (@marivlogslife)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gorski Kotar (@gorski__kotar)

Fužine

Sanjkaška staza nalazi se u mjestu Vrata nedaleko od Fužina kod Adrenalin i Paintball parka Vrata, koji za vrijeme snježnih dana organizira i okrepu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Villa MOYA **** (@villa_moya)

Delnice

Lynx and Fox organizira sanjkanje! Dođite uživati u njemu u najvišem gradu Hrvatske – Delnicama! Iduća dva vikenda pridružite se obilascima – 21. 1. i 22. 1. te 28. 1. i 29. 1.

Šetnje po snijegu (Zaštićena park šuma Japlenški vrh i Čudesna dolina leptira) –  lagano, ravno, 5 km ili planinarenje po snijegu (Iz Delnica do Petehovca na 1000 metara iznad mora), srednje, 8 km. Osim toga, Grad Delnice uređuje novo sanjkalište s vučnicom koje se nalazi iza Srednje škole Delnice nedaleko od klizališta, a sanjkalište je i kod Planinskog centra Petehovac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kanal RI 📺 (@kanalri)

Lovinac Izletište Cvituša

Foto: Instagram, Pexels