Profinjeni slani štapići

by | 24 travnja, 2014

Clipboard63

Sastojci:

  • 900 g glatkog brašna tip 400
  • 250 g margarina
  • 250 g masti
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 dl vhnja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 200 g nemljevenog maka
  • 1 žlica soli

Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko i prašak za pecivo, pa izmiješati.
2. Posebno umutiti margarin, mast, vrhnje, 1 jaje i žumanjak u kompaktnu smjesu.
3. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nemljeveni mak, sol, mješavinu mlijeka i praška za pecivo, umućenu smjesu od margarina, masti i jaja pa polako promiješati. Postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mijesiti sve dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješenu smjesu ostaviti da se odmara 20 min.
4. Pripremljeno tijesto razvući na debljinu od 1 cm, a zatim nožem rezati štapiće (2×9 cm).
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene štapiće, premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept