Pripremite kožu za hladnije dane

by | 6 listopada, 2012

 Premda je jesen stigla prije dva tjedna, još uživamo u toplijim danima. Ipak, ovaj period neće dugo potrajati, te je vrijeme da se pripremimo za hladnije dane.

Baš kao što sve ostalo treba prilagoditi hladnijem vremenu, to biste trebali učiniti i sa svojom kožom. Naime, potrebe kože mijenjaju se ovisno i o vremenskim prilikama.

Čišćenje – Ako ste tijekom ljeta koristili gel za čišćenje lica, vrijeme je da ga zamijenite nešto "težim" preparatima za čišćenje. Losioni su odličan izbor jer ne isušuju kožu i pomažu joj da zadrži vlagu.

Hidratacija – Kad vanjska tempartura počne opadati, vašoj koži je potrebna vlaga, što znači da bi se trebali fokusirati na hidrataciju. Tijekom ljeta ste vjerojatno koristili laganije kreme za lice i losione za tijelo, ali sada slobodno možete odabrati kremastije i intenzivnije hidratantne preparate.

Piling – Recite zbogom začepljenim porama i sivoj, beživotnoj koži. Redovito radite piling – jednom ili dvaput tjedno. Uz redovan piling, ne samo da ćete imati zdraviji, nježniji i blistaviji ten, već će i proizvodi za njegu imati veći efekt kada odstranite izumrle stanice.

Zaštita – Ako je ljeto gotovo, to ne znači da trebate zaboraviti na zaštitu od sunca. Nikada ne smijete zanemarivati ​​štetan utjecaj sunčevih zraka, bez obzira na godišnje doba. Prije izlaska iz kuće, čak i kada je vrijeme oblačno i tmurno, obavezno nanesite kremu sa zaštitinim faktorom.