PREPOZNAJTE je li vaše tijelo prepuno toksina i kako riješiti taj problem!

by | 3 siječnja, 2017

leto-bikini-bez-strija

Toksini se nagomilavaju u tijelu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo pati. Tada je potrebno očistiti tijelo. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi. Što je probava bolja, i mi smo zdraviji.

Ovo su simptomi da vam je tijelo prepuno toksina i vapi za čišćenjem:

  • Osjećate se puno i naduto  – ako tijelo nije u stanju izbacivati otpad kako treba, dolazi do problema. Pražnjenje crijeva motralo bi se odvijati barem jednom dnevno. Naime, ako otpadne tvari ne izlaze iz tijela, one se mogu vratiti u krvotok i stvarati probleme. Nadutost je najčešći simptom prevelike količine otrova u tijelu, posebno ako dugo traje.
  • Ne možete spavati kako treba – teško vam je utonuti u san ili se noću često budite pa ste drugi dan umorni.
  • Imate loš zadah – kada se crijeva i jetra ne mogu riješti otrova kako treba, tada može doći i do stvaranja neugodnog mirisa iz usta jer se na jeziku talože bakterije.
  • Jezik je promijenio boju – postao je bjelkast ili žučkast što nastaje zbog taloženja bakterija.
  • Smetaju vam mirisi – ako nenormalno burno reagirate na, recimo, miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se tijelo muči s otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u tijelu jače osjećaju mirise, jer su im osjeti izoštreniji.
  • Ne možete smršavjeti – s otrovima u tijelu jednako je kao i s hormonima koji ne rade kako treba, lošom prehranom itd. Mnogi toksini se pohranjuju u masnim stanicama pa je teže izgubiti višak kilograma. Najviše se gomilaju na trbuhu.
  • Problematična koža – konstantan svrbež može ukazivati da vam je hitno potrebna detoksikacija. Također, pojava akni je još jedan simptom.
  • Glavobolje – tijelo je previše osjetljivo pa dolazi do češćih glavobolja.

Tri načina kako ukloniti toksine iz tijela:

Sauna je odličan izbor, jer dobro znojenje izbacuje otrove iz tijela. I post je jedan od načina da svojem tijelu olakšate život i pružite mu priliku da se malo odmori.

Idealno bi bilo postiti jednom tjedno i tada ne unositi u tijelo ništa osim vode. Post završava drugi dan ujutro uzimanjem svježeg soka od voća ili povrća. Kasnije tog dana pojede se lagana juha, a predvečer kuhano povrće.

Konzumacija određene hrane, također, pomaže. Radi se o namirnicama koje vežu toksine na sebe i tako ih pomažu izbaciti iz organizma. To su korijandar, brokula, alge… Za korijandar kažu da je među najboljim čistačima tijela od otrova i teških metala. Dodajte ga u gotovo sve što pripremate, u salate itd.

Napomena: Imate li određenih zdravstvenih problema, prije posta ili saune posavjetujte se sa svojim liječnikom.

ThinkstockPhotos-147289928

IZVOR: 24sata.hr