Prepeličja gnijezda

by | 8 lipnja, 2013


Sastojci:

  • 8 kora za pitu
  • 4 jaja
  • 150 g feta sira
  • 150 g griza
  • 1,5 dl ulja
  • sol
  • 4 dl jogurta
  • 1 vrećica praška za pecivo

Za nadjev:

  • 8 prepeličjih jaja
  • 150 g suhe vratine
  • 450 g svježeg sira
  • 1 jaje, sol

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati ribani feta sir, 3 jaja, ulje, jogurt, prašak za pecivo i griz. Dodati malo soli po želji i dobro izmiješati.
2. Posebno pripremiti nadjev: suhu vratinu sitno nasjeckati i pomiješati sa svježim sirom, dodati jedno jaje, malo soli i promiješati.
3. Potom uzeti jednu koru za pitu i premazati s malo nadjeva od griza. Duž jedne strane kore staviti dugačak tanak štap (iglu za pletenje) pa zarolati ali ne do kraja, te ostaviti oko 3 cm. Rolanu koru naborati ka sredini, štap izvući a koru saviti ukrug tako da kraj kore koji nije uvijen bude s unutrašnje strane kako bi se oblikovalo gnijezdo. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još gnijezda.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovana gnijezda. Napuniti ih pripremljenim nadjevom od sira a kore odozgo premazati umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pred kraj pečenja izvaditi iz pećnice, u sredinu svakog gnijezda razbiti jedno prepeličje jaje i vratiti kratko da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana