Prema istraživanjima, želja za vraćanjem bivšoj ljubavi znak je da morate raditi na sebi

by | 5 prosinca, 2020

Gotovo nijedan prekid ne prolazi bez pomišljanja o pomirenju. Bez obzira na razloge prekida, velika većina ljudi ne može odoljeti barem privremenoj želji za vraćanjem bivšim ljubavima.

Blagdansko doba te posljedice pandemije koronavirusa, zbog kojih se više no inače zavlačimo u svoje domove, u mnogim ljudima izazivaju osjećaj usamljenosti. Takva usamljenost često jača želju za vraćanjem bivšim partnerima i partnericama. Osoba s kojom ste se do jučer svađali te koja je iz vas izvlačila ono najgore postaje mitsko biće koje je u stanju olakšati sve vaše muke. Ako vam je taj scenarij poznat, imamo loše vijesti za vas. Istraživanje provedeno na 180 ispitanika u tridesetim godinama, koji su nedavno prekinuli dugogodišnje veze, pokazalo je da osobe koje imaju želju za obnavljanjem veze imaju problem s pronalaskom vlastitog smisla.

Naime, sudionici koji su pokazali želju za vraćanjem bivšim partnerima ili partnericama osobe su koje imaju problem sa samopouzdanjem te nesigurnostima unutar veze. Takvim osobama treba puno više uvjeravanja i dokazivanja ljubavi. Stručnjaci su na temelju ovog istraživanja zaključili da osobe koje pomišljaju na mirenje nakon prekida nisu samo nesigurne u sebe, već su i duboko zbunjene kada su u pitanju njihove želje, životni ciljevi te, naposljetku, i oni sami.

Zbog generalne izgubljenosti takve osobe imaju poriv za vraćanjem bivšim partnerima ili partnericama kako bi se u njima na neki način pronašli. Dakle, velika i neobjašnjiva želja za vraćanjem u veze znak je da trebate pronaći sebe – radeći na sebi i otkrivajući sve ono što vas pokreće, ispunjava i veseli. Niti jedna osoba ne može popuniti praznine koje nosite u sebi osim vas samih. Sjetite se toga idući puta kad, zbog usamljenosti, poželite vratiti odnose kojima je odavno prošao rok trajanja.

Foto: Kinga Cichewicz/Unsplash