


Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 3 žumanjka
- 4 dl biljnog vrhnja
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 limun
- 1 veća brokula
- mješavina začina
- bosiljak
Za pohanje:
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
Priprema:
1. Filete soma narezati na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po želji.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i peći na vrućem ulju dok ne porumene.
3. Brokulu natrgati na cvjetove i blanširati u vreloj vodi da omekša.
4. Posebno umutiti vrhnje, peršin, bosiljak, češnjak u prahu i začine po želji.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu slagati red pohane ribe, zatim red cvjetova brokule i tako naizmjenično, dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljeni složenac preliti smjesom od biljnog vrhnja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



