Predivni sukulenti kao dekoracija svakom domu

Biljke neobičnog i efektnog izgleda

by | 7 svibnja, 2021
sukulenti, biljka

Malo tko nije čuo za sukulente. Zbog svoje ljepote i neobičnosti, mame oči mnogih ljubitelja biljaka, a vjerujemo da znate kako su jednostavne za održavanje i zahtijevaju malo brige. Ali, određena njega ipak im je potrebna. Ono što je najbitnije, pripazite da ih ne zalijevate previše jer ne vole puno vode. Prije ponovnog zalijevanja pobrinite se da je zemlja skroz suha jer zbog previše vode korijenje može istrunuti.

Također, pobrinite se za dobru drenažu, a kad sukulente stavljate u staklenu vazu ili terarij, obavezno na dno složite kamenje koje će upiti višak vode. (Pročitajte: Ako želite imati lijepe sukulente, slijedite ovih šest savjeta)

Pronašli smo predivno aranžirane sukulente koje uz malo truda vrlo jednostavno možete napraviti i sami kod kuće. Osim vaza i tegli, sukulenti uspijevaju i na brojnim drugim mjestima, zato se ne ustručavajte staviti ih u stare šalice ili reciklirati poneku bocu (čime čuvate i okoliš). Poigrajte se jer mogućnosti je bezbroj, a sukulenti su zahvalne biljke i najveća nagrada bit će vam dok vidite kako se razmnožavaju i rastu.

Pogledajte u nastavku ideje kako biste dobili inspiraciju:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Succulent Plants (@succulentsssss)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Succulent Plants (@succulentsssss)

FOTO: Lisa/Pexels