Poznata poduzetnica Sophia Amoruso ima super poruku za sve one koji se osjećaju loše jer trenutačno nisu produktivni

by | 15 travnja, 2020

Znamo je kao osnivačicu brenda Nasty Gal, kao uspješnu autoricu knjige #GIRLBOSS, a potom i platforme Girlboss Media koji je opasno naumio osnažiti žene diljem svijeta. Za Sophiju Amoruso lako možemo reći da je uspješna poslovna žena koja nas motivira svojom snagom jer, osim što je javnost svjedočila uspjehu njezinog Nasty Gala, online vintage shopa kojeg je pokrenula u vlastitoj tinejdžerskoj sobi i koji je svojedobno proglašen “najbrže rastućom kompanijom”, svjedočili smo i njegovom bankrotu. Potonji pak Sophiju nije spriječio da se ponovno podigne i pokrene spomenutu novu Girlboss Media platformu koja spaja ambiciozne mlade žene željne poslovnog uspjeha, stoga je s pravom možemo nazvati inspiracijom.

I premda bismo od Sophije kao vlasnice kompanije očekivali ludu produktivnost u ovom zbunjujućem periodu, ona je na svom Instagramu odlučila progovoriti o šteti koju nam trenutačno mogu nanijeti društvene mreže sa stotinama postova koji govore o tome kako moramo biti produktivni, učiti strane jezike, peći kruh, smišljati novi business…

“Za mnoge od nas, to je privilegija. Mnogi od nas bore se za očuvanje svojih sredstava za život i svojih poslovanja. Neki od nas ne znaju hoće li moći platiti sljedeću stanarinu, a neki od nas imaju bolesnog člana obitelji. Suočavanje je zanimljiv koncept. Ne kritiziram one koje poznajem i volim, a koji trenutačno objavljuju svoja postignuća i self-care metode. Za njih je to ono što trenutačno trebaju raditi kako bi ovaj period preživjeli. Za nas ostale to iz nekog razloga stvara pritisak. Za neke od nas suočavanje sa situacijom znači ne raditi apsolutno ništa. Vraćanje u tinejdžersko razdoblje. Keksi. Kava. Spavanje. Plakanje. Gledanje u zid”, napisala je Sophia u opisu svog videa, dodajući: “Što god trebate sada raditi ili, još bolje, ne raditi, u redu je. U ovome sam s vama.”

Vjerujemo da će ovaj video koji je Sophia snimila na svom Instagramu pomoći mnogima koji se trenutačno osjećaju loše. Jer, period kroz koji sada prolazi cijeli svijet uistinu nije lak. I premda vam i sami pišemo o tome što možete raditi kod kuće, dajemo vam savjete kako ispeći kolač ili banana kruh, nadamo se da shvaćate da je u potpunosti na vama hoćete li nešto napraviti ili ne. Jedino što morate zapamtiti jest to da su sve vaše trenutne emocije opravdane. Kako kaže Sophia, upravo nas je ta produktivnost pod svaku cijenu koju konstantno spominjemo u duhu kapitalizma i dovela do stadija u kojem se ekonomija raspada, mladi su konstantno na rubu burnouta, okoliš je iscrpljen, a životinje u kavezima.

View this post on Instagram

I know we’ve all been seeing a lot of memes about staying productive during this time. To turn lemons into lemonade. To learn a new recipe, new language, and to improve our habits. To use this time to publicize our workout routines, TikTok skills, and Konmari prowess. For a lot of us, that’s a privilege. For a lot of us, we’re struggling to keep our livelihoods and businesses afloat. Some of us don’t know how we’ll pay rent next month. And some of us have loved ones who are sick. Coping is an interesting concept. I’m not knocking those I know and love who are posting their incredible accomplishments and self-care practices right now. For them, that is what they need to get through this. For the rest of us, for some reason, that feels like social pressure. For some of us, coping means doing absolutely nothing. Regressing into teenagedom. Chug brownie mix. Chug coffee. Sleep. Cry. Stare at a wall. And that’s okay. Whatever you need to do, or more importantly NOT do, right now is okay. I’m in this with you. *Here’s my challenge to you:* comment below with the least productive laziest shit you’re doing or have done. Let’s celebrate it. And eat it. And sleep through it all.

A post shared by Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) on

Foto: Instagram