Potage od špinata

by | 5 lipnja, 2014

Clipboard031

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 poriluk
  • 1,5 l juhe od povrća iz kocke
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 300 g špinata
  • 1 vezica vlasca
  • 1/2 vezice peršina
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Poriluk narezati na kolutove, krumpir oguliti i narezati na kocke, vlasac i peršin što sitnije nasjeckati.
2. U veću posudu uliti juhu od povrća, dodati krumpir i poriluk, poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Pred kraj kuhanja dodati očišćeni špinat, te i njega kratko prokuhati kako bi omekšao.
4. Kuhano povrće izvaditi iz juhe i izmiksati s malo tekućine. Vratiti ga u juhu, dodati vrhnje, bijelo vino, peršin, vlasac i začine po želji. Pričekati da proključa, a potom skinuti sa štednjaka.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept