POSLOVI KOJI mogu voditi do nakupljanja suvišnih kilograma

by | 27 kolovoza, 2017

Novo istraživanje koje je provela tvrtka Harris Interactive implicira da zanimanja s visokim razinama stresa imaju veći postotak radnika ks viškom kilograma. Neka od sljedećih zanimanja su iznenadila i nas.

Putnički agent
Posao koji podrazumijeva puno pritiska i stresa jer, osim potreba klijenata, uvijek postoje prodajni ciljevi koje putnički agenti moraju doseći. Osim toga, uloga uključuje sate sjedenja.

Odvjetnik
U ovom području stres i pritisak su uobičajene stvari. Prejedanje zbog anksioznosti i ne kontroliranje porcija i brojanja kalorija čine ga jednim od poslova koji će vam najvjerojatnije povećati vašu težinu.

Socijalni radnik
Baš kao i putnički agenti, socijalni radnici provode previše sati sjedeći. Često jedu na svojim stolovima i gotovo nikada nemaju priliku sudjelovati u vježbanju ili bilo kakvoj tjelesnoj aktivnosti tijekom njihovog radnog dana.

Učitelj
Kada čujete riječ “učitelj”, koja slika vam pada prva na pamet? Osoba koja sjedi za stolom, zar ne? Nastavnici ponekad sjede na svojim radnim stolovima tijekom predavanja, a također rade sve svoje administrativne poslove dok sjede: priprema za nastavu, ocjenjivanje, provjeravanje pohađanja itd.

Umjetnik, dizajner i arhitekt
Ova zanimanja idu ruku pod ruku s fleksibilnim satima i samostalnim radom. Budući da se takvi profesionalci uglavnom oslanjaju na kreativnost i nadahnuće, ne moraju se držati strogih rasporeda. Isto vrijedi i za njihove obroke. Oni jedu kad žele i rade sjedeći, što nikako ne ide u prilog održavanju težine.

Administrativni asistent
Još jedna uloga koja uključuje uvijek biti spreman pomoći drugima. Posao je povezan s previše stresa i anksioznosti na svakodnevnoj osnovi, a tu je često i klasični primjer lošeg hranjenja – obroci ispred računala.

Znanstvenik
Intelektualac često ide rame uz rame s nedostatkom mobilnosti. Budući da su željni novih i većih saznanja, ponekad zaboravljaju na zdrave prehrambene navike. NASA, na primjer, potiče vježbanje tijekom radnog vremena i promovira programe protiv debljanja.

Policijski službenik
Ova je struka jedna od najstresnijih iz svima očitih razloga. Za ove ljude jedenje je često jedini učinkovit način borbe protiv stresa.

Profesionalni marketing i odnosi s javnošću
Ovo je još jedan primjer poslova bez fiksnih rasporeda. Nemaju rokova za ispunjavanje ili rutinu, ali imaju događaje kojima moraju prisustvovati. U većini slučajeva takvi događaji nude izvrsnu hranu i zato se i ova struka našla na popisu.

IT profesionalac
Ovo polje je kombinacija znanstvenih i kreativnih sfera. Previše sati provode ispred računala i nose se s velikim stresom. Obično rade dokasna, što dovodi do loših navika u prehrani.

Slijedite ova jednostavna pravila kako biste izbjegli dobivanje težine bez obzira na posao koji radite.

  • – Izađite na šetnju češće, ili barem koristite stube umjesto dizala. Ako želite nešto pojesti, izađite i nemojte koristiti dostavu.
    – Razmislite o poboljšanju kvalitete hrane. Ako ne možete ništa poduzeti u vezi s tijesnim rasporedom, barem pokušajte naručiti zdravu hranu. Uvijek imate opcije.
    – Pijte više vode. Pazite da uvijek imate bocu vode u blizini.
    – Pokušajte zamijeniti kavu zdravijim pićem, poput zelenog čaja.
    – Pokušajte se više opustiti i izbjeći stres. Možete pokušati slušati opuštajuću glazbu i vježbati duboko disanje, kao i savladati tehnike meditacije.