Pomoću meda i cimeta riješite se upala

by | 24 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Jeste li znali da, uz to što su med i cimet dobra kombinacija u prehrani, mogu poslužiti i kao lijek? Med i cimet možete koristiti za gotovo sve vrste bolesti ili ako imate problema sa zdravljem, pa ako se želite odlučiti za ovaj način liječenja, pročitajte u nastavku teksta za što je sve dobra ova kombinacija.

Ako imate problema s upalom zglobova, uzmite med i stavite ga u mlaku vodu. Dodajte malu žlicu cimeta i napravite smjesu kojom ćete masirati bolno mjesto. Možete svako jutro i svaku noć uzeti jednu šalicu mlake vode s dvije žlice meda i jednom malom žlicom cimeta i popiti.

Ako vam opada kosa, pripremite smjesu od vrućeg maslinovog ulja, jedne žlice meda i jedne čajne žlice cimeta, pa prije pranja kose držite ovu smjesu na glavi. Zatim je operite na uobičajen  način.

Infekcije mokraćnog mjehura riješit ćete se ako popijete dvije žlice cimetovog praha i jednu čajnu žlicu meda s mlakom vodom.

Ako vas boli zub i već ste probali sve moguće lijekove, napravite smjesu od jedne čajne žlice cimeta i pet čajnih žlica meda. Tu smjesu stavite na zub koji vas boli. Ponavljajte tri puta dnevno.

Ako imate povišeni kolesterol, uzmite dvije žlice meda i tri čajne žlice cimeta. Sve to pomiješajte s 4,5 dl čaja.

Med i cimet također vam mogu pomoći riješiti se nervoze i bolova u trbuhu.

Ako imate problema sa srcem napravite smjesu od meda i cimeta i mažite na kruh umjesto drugih slatkih namaza.

Med i cimet su dobra kombinacija ako želite skinuti višak kilograma. Trebali biste svako jutro pola sata prije doručka i navečer prije spavanja na prazan želudac uzeti 2 žlice meda i jednu čajnu žlicu cimeta prokuhanog u jednoj šalici vode.