Masaža lica u 5 koraka: zategnite kožu i definirajte crte lica

by | 12 veljače, 2024
tehnika pomlađivanja

U posljednje vrijeme svi pričaju o masažama za lice kod kuće i o njihovim zapanjujućim rezultatima. Ako ste spremni iskušati je, donosimo vodič “korak po korak” za postizanje mlađeg izgleda.

A ako se i dalje pitate zašto je vašem licu potrebna redovita masaža, odgovor je jednostavan. Vaše lice sadrži mišiće, a da bi bili tonirani, potrebna im je vježba – jednako kao i ostatku tijela – što se postiže masažom.

Čvrsta i napeta koža lica uvelike ovisi o čvrstim i toniranim mišićima jer su izravno priljubljeni jedno uz drugo. O njima ovisi punoća lica, napetost kože te njezin vitalan i svjež izgled. Kako će se opušteni, izduženi mišići postupno skraćivati i osnaživati, koža će im se prilagođavati, postajući zategnutija, a crte lica definiranije.

Masažom se ujedno i potiče cirkulacija, koja poboljšava protok kisika i nutrijenata prema stanicama kože potičući ih na samoobnovu, odnoseći otpadne produkte iz stanica te čisteći kožu iznutra. Na ovaj se način, ujedno bolje regeneriraju i kolagen i elastin, proteinska vlakna koja definiraju debljinu kože, pa se koži vraća tonus i jača njezina prirodna otpornost.

Pročitajte: Vrat bez bora i lice bez podbratka? U par tjedana uz ovih 5 jogijskih asana

tehnika pomlađivanja

Kako napraviti masažu lica kod kuće

Prije nego što počnete, učinite sljedeće:

Očistite lice blagim preparatom za čišćenje. Vaša koža mora biti čista prije nego što počnete s masažom.

Odaberite kvalitetno ulje za lice prema vašem tipu kože. Za suhu kožu odaberite ulje badema, marule ili argana. Za masnu kožu odaberite ulje jojobe ili sjemenki grožđa. Za kožu sklonu aknama odaberite ulje sjemenki šipka. Za osjetljivu kožu odaberite ulje aloje ili moringe. Ako ne želite koristiti ulje, možete potražiti kvalitetnu hidratantnu kremu/kremu za masažu lica.

Koristite roler. Ako ne želite koristiti svoje prste, možete koristiti i valjak za lice (roler od žada) za masažu lica.

tehnika pomlađivanja

Masaža lica u 5 koraka

Korak 1: masaža čela

Postavite zglobove na čelo, točno iznad obrva. Nježno ih pomičite okomito prema gore, prema liniji kose, a zatim vertiklano i bočno prema sljepoočnicama. Ponovite ovaj pokret “struganja” pet puta.

Korak 2: masaža područja oko očiju

Postavite vrhove srednjeg prsta i kažiprsta na sljepoočnice. Klizite prstima ispod područja oko očiju, prema hrptu nosa. Nastavite kliziti preko obrva, a zatim se ponovno vratite ispod područja oko očiju, prateći ovalnu putanju. Ponovite pet puta.

Korak 3: masaža obraza

Postavite zglobove kažiprsta obje ruke na obraze, blizu hrpta nosa. Nježno prijeđite preko obraza u smjeru prema ušima. Ponovite pokret pet puta.

masaža lica

Korak 4: masaža područja oko usta

Kažiprstom i srednjim prstom obje ruke napravite znak “V” . Položite kažiprst iznad gornje usne, a srednji prst ispod donje usne. Uz nježan pritisak povelačite prste prema ušima. Ponovite pet puta.

Korak 5: masaža brade

Postavite zglobove prstiju na bradu tako da vaša linija čeljusti leži između zglobova. Nježno povlađite zglobove prstiju duž čeljusti, u smjeru ušiju. Ponovite pet puta.

Pročitajte: 5 znakova da vaše lice žudi za noćnom kremom

Foto: ilona titova, iStock/Getty Images Plus

Tagovi: