


Sastojci:
- 4 veće skuše
- 1 konzerva sardina
- 2 šnite kruha
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 srednja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 0,5 dl vode
- ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Skuše očistiti a zatim ih poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i prekriti folijom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 30 min. Potom skinuti foliju i nastaviti s pečenjem dok blago ne porumene.
2. Pečene skuše ostaviti da se malo ohlade pa ih isfiletirati i nasjeckati. Sardine ocijediti od ulja i nasjeckati ih.
3. Luk i češnjak očistiti i što sitnije nasjeckati.
4. Šnite kruha preliti vodom, a zatim dobro ocijediti i izmrviti.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati nasjeckane skuše, sardine, luk, češnjak, izmrvljeni kruh i peršin. Brašno razmutiti s malo vode i pomiješati s ostalim sastojcima. Na kraju dodati začine po želji i dobro sve izmiješati da se dobije kompaktna smjesa.
6. Od dobivene smjese nauljenim rukama oblikovati polpete. Kratko ih peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene. Pečene polpete po želji poslužiti s pomfritom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



