


Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 2 jaja
- 150 g brašna
- krušne mrvice po potrebi
- 300 g svježeg sira
- 100 g pečenica
- 200 g majoneze
- prstohvat češnjaka u prahu
- 80 g kiselih krastavaca
- 1 manja zelena salata
- mješavina začina
- sol, ulje
Način pripreme:
1. Plavi patlidžan zajedno s korom uzdužno izrezati na listove, a zatim svaki list uzdužno prerezati napola. Potom ih posoliti i ostaviti da puste sok.
2. Omekšane listove patlidžana uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Pečenicu i kisele krastavce narezati na kockice te pomiješati sa svježim sirom, češnjakom u prahu, začinima po ukusu i promiješati.
4. Listove zelene salate oprati i uzdužno razrezati na trake širine patlidžana.
5. Na svaki list pohanog patlidžana staviti traku zelene salate, premazatim nadjevom od svježeg sira te zarolati i pričvrstiti čačkalicom. Rolice poslužiti uz majonezu.
Izvor: Dobra hrana



