


Sastojci:
- 32 manja šampinjona
- 80 g suhe vratine
- 3 žlice svježeg sira
- 40 g tvrdog sira
- 1/2 poriluka
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 200 g krušnih mrvica
- 200 g majoneze
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i narezati ih na kocke.
2. Suhu vratinu i poriluk narezati na kockice, a tvrdi sir krupno naribati.
3. Na malo ulja popržiti poriluk, a zatim dodati sjeckane drške šampinjona te i njih kratko popržiti. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. Potom dodati svježi sir, tvrdi sir, suhu vratinu i začine po želji pa promiješati.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti polovinu gljiva te ih preklopiti praznim klobucima.
6. Ovako pripremljene gljive uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Peći ih u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
7. Pohane gljive preliti majonezom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



