


Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- prstohvat češnjaka
- 1 žličica sjeckanog bosiljka
- 1 žličica sjeckanog peršina
- 150 g kečapa
- 3 jaja
- 1 limun
- 100 g sira
- 180 g krušnih mrvica
- 150 g brašna
- 500 g krumpira
- mješavina začina
- origano, ulje
Priprema:
1. Piletinu narezati na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Posebno sjediniti krušne mrvice,češnjak, peršin i bosiljak.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smjesu od krušnih mrvica. Pržiti ih na ugrijanom ulju sa obje strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomiješati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima sira i kratko zapeći u pećnici da se sir otopi.
6. Krumpir očistiti i narezati na štapiće pa ga propržiti na ugrijanom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana



