Najčešća pogreška koju radimo s hijaluronskom kiselinom može dehidrirati lice

Najčešća pogreška koju radimo

by | 10 veljače, 2022

Vjerujemo da ste do sada isprobali barem jedan proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu.

Riječ je o molekuli šećera koja ima uporište u korelaciji s ljubiteljima njege kože zahvaljujući svojoj sposobnosti uvlačenja i zadržavanja vode u koži, no postoji velika šansa da ju koristite pogrešno. Počelo se naveliko o tome pričati na društvenim mrežama, no svaki kozmetičar ili dermatolog će vam reći jednako – hijaluronska kiselina se ne nanosi na suhu kožu. No vratimo se malo na početak – ako imate suhu, ljuskavu ili dehidriranu kožu, hijaluronska kiselina mora biti neizostavan dio vaše skincare rutine jer drži vašu kožu hidriranom, sjajnom i mladolikom i upravo je ona najčešći sastojak koji se koristi za hranjenje kože u proizvodima zato što ga prirodno možemo pronaći i u našoj koži.

Budući da je riječ o sastojku koji uvlači vodu s površine u dubinu kože, prije nego što nanesete serum s hijaluronskom kiselinom, bitno je da navlažite kožu termalnom vodicom ili jednostavno ostavite vlažno lice nakon umivanja, a tek onda nanesete serum kako biste zaključali vlagu u kožu. No pripazite, ako se u vašem spreju za ovlaživanje lica nalazi uljna emulzija, hijaluronska kiselina neće raditi jednako dobro kao što bi radila da ste sprej nanijeli nakon nje. Ako s druge strane, hijaluronsku kiselinu nanesete na suhu kožu, možete napraviti kontraefekt i postati još više dehidrirani nego što ste bili.

Naravno, sve ovisi i o sastavu hijaluronskog seruma koji koristite – isključivo oni koji sadrže veće i manje molekule hijaluronske kiseline i prodiru u najdublje slojeve kože (najmanje pet vrsta hijaluronske kiseline), mogu dobro funkcionirati i na kožu koja nije prethodno navlažena. Ako dvojite kakav je vaš hijaluronski serum, naš je savjet da svakako poprskate lice prije nanošenja jer – nemate što izgubiti, već možete samo dobiti.

Foto: TanyaRow via Getty Images