Lj&Z izbor: 3 sjajna proizvoda za zaglađivanje kože s hijaluronskom kiselinom

by | 30 kolovoza, 2020

Svatko tko je iole upoznat s osnovnim pravilima skincare rutine zna da se hijaluronska kiselina ne propušta. Štoviše, jedan nam je od omiljenih sastojaka kad je njega kože u pitanju.

Ona je odgovorna za mladolik izgled i čvrstoću kože. Njezin glavni zadatak je zadržavanje i vezanje vode, a upravo to svojstvo učinilo ju je slavnim sastojkom u kremama i serumima. Svaka molekula te dragocjene kiseline može na sebe vezati 1 000 puta svoje težine u vodi, što osigurava dubinsku hidrataciju kože. Osim hidratacije, zaslužna je i za transport nutrijenata u koži, ali i kao obrana od mehaničkih i kemijskih oštećenja. Redovitim korištenjem hijaluronske kiseline, smanjujete vidljivost postojećih bora i nepravilnosti na koži te usporavate proces razvitka novih bora. I ako mislite da je ovaj proizvod rezerviran samo za one u kasnim tridesetima, varate se, jer – uvijek je bolje preduhitriti bore nego ih pokušati sanirati kasnije.

Eau Thermale Avène PhysioLift Dan krema za zaglađivanje


Zahvaljujući fragmentima hijaluronske kiseline koji ostvaruju maksimalnu aktivnost – mono-oligomerima hijaluronske kiseline molekularne duljine od 120 kDa, koji potiču sintezu vlastite hijaluronske kiseline u koži i jačaju unutarnju strukturu te popunjavaju praznine koje rezultiraju borama, Eau Thermale Avène PhysioLift Dan krema za zaglađivanje djeluje na duboke bore te vraća volumen i punoću kože. Namijenjena je zreloj suhoj do vrlo suhoj koži, a jedinstvenim kompleksom sastojaka, snažnim antioksidansom pre-tokoferilom, štiti stanice kože od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Askofilin potiče sintezu kolagena, dok mono-oligomeri hijaluronske kiseline jačaju strukturu kože. Bogata tekstura ostavlja na koži svilenkasti osjećaj, bez ljepljivog i masnog filma, a posebno je namijenjena zreloj suhoj i vrlo suhoj koži kojoj vraća svjež i odmoran izgled.

Dermalogica Skin Hydrating Booster


Dermalogica Skin Hydrating Booster koncentrat je za intenzivnu hidratizaciju kože koji njeguje suhu kožu i minimizira fine linije.Najbolje ga je umiješati u hidratantnu kremu i nanijeti na kožu, ili ga nanijeti direktno na iznimno suhe i žedne dijelove kože. Razinu hidratacije pomažu obnoviti moćni sastojci poput hijaluronske kiseline i Pantenola.

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster


Teško da postoji bolja kombinacija sastojaka od vitamina C i hijalurona. Vitamin C snažan je antioksidans koji neutralizira slobodne radikala i jača vlastiti obrambeni sustav kože. Također je neophodan za proizvodnju kolagena u stanicama kože, pomažući u održavanju strukture kože i odgađanju znakova starenja. Inovativna ambalaža osigurava da se čisti vitamin C aktivira odmah, prilikom prve primjene. Jednostavno pritisnite i protresite kako biste vitamin C u prahu pomiješali u serum s niskomolekularnom hijaluronskom kiselinom i licochalconom A. Formula je najučinkovitija 21 dan. Niska molekularna hijaluronska kiselina pruža hidrataciju i ispunjava bore u epidermalnim (vanjskim) slojevima kože. Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster pogodan je za sve tipove kože te klinički i dermatološki dokazano jača kožu i ispunjava bore. Koža je zaglađena, svježa i blistava u samo sedam dana, a rezultati se poboljšavaju tijekom vremena (uslijed redovite primjene).

Foto: Unsplash