Otkrijte ilustraciju Lare Žigić koja progovara o unutarnjoj ženskoj snazi, nastaloj u sklopu projekta #SpeakOut

by | 7 lipnja, 2020

Kad smo s kompanijom Avon tek počeli planirati projekt #SpeakOut, kojem se tijekom karantene uzrokovane pandemijom koronavirusa pridružio i #IsolatedNotAlone, nismo mogli ni pomisliti koliko ćemo biti ponosni na cijelu priču.

Osvještavanje o “tihoj epidemiji”, kako se često naziva nasilje nad ženama, i koje je krila dobilo upravo tijekom izolacije, slanje poruka podrške, osnaživanja, ali i informiranje te educiranje o tome kako ga prepoznati te kako reagirati na obiteljsko nasilje, bilo je ono na što smo se koncentrirali tijekom posljednjih mjeseci. U toj borbi su nam se nesebično pridružile i tri iznimne domaće ilustratorice, koje su svojim umjetničkim izričajem doprinijele #SpeakOut priči, te su svojim moćnim ilustracijama odaslale poruku ženske snage i zajedništva.

Nakon što ste mogli vidjeti ilustraciju Maje Tomljanović, sada vam otkrivamo i drugu po redu #SpeakOut ilustraciju čija je autorica ilustratorica i grafička dizajnerica Lara Žigić. Lara za sebe kaže da je pomalo introvertirana, emotivna i super strastvena kreativka. Nakon što je stekla diplomu grafičke dizajnerice, radi kao freelance dizajnerica i ilustratorica u Zagrebu. Od kada zna za sebe, oduvijek je pokazivala interes prema kreativnim stvarima i umjetnosti.

Larina ilustracija, koje će također ući u dobrotvornu aukciju za donaciju Udruzi Brod i skloništu za žene žrtve nasilja, progovara o ženskoj snazi i važnosti rada na sebi. Larinim riječima, ilustracija poručuje: “Obično o snazi mislimo u fizičkim terminima. Zamišljamo mišićavu osobu, visoku, koja intenzivno radi na svome tijelu… Međutim, ono što nam je potrebnije je unutarnja snaga. Kada imamo unutarnju snagu lakše se nosimo s izazovima i situacijama ma kakve god one bile. Unutarnja snaga je stanje uma. To je snaga koja nam pomaže da živimo sretnije, zdravije i da postanemo što uspješnije u životu. Kada se uskladimo sa svojom unutarnjom snagom, dajemo sebi dozvolu da sanjamo veliko. Vjerujem da svi imamo unutarnju snagu. Ona nije žrtva, ona je snažna žena. Vanjski svijet ne diktira njezin unutarnji svijet. Svladava svoje misli, emocije, vjerovanja, shvaća da je to jedina snaga koju treba.”

Udubljujući se kreativno u projekt #SpeakOut, u cijeli ovaj težak svijet nasilja i žrtava, suosjećajući sa situacijama i borbama koje su prečesto neopisive i teške, Lara daje i posebnu poruku svim ženama: “Naučite reći “ne”, slušajte svoj unutarnji glas i svakodnevno radite na sebi.”

Podsjećamo na uvijek dostupan broj za pomoć 0800 333 883.

#IsolatedNotAlone #SpeakOut

Lara Žigić

#IsolatedNotAlone #SpeakOut