Pogačice sa sirom i maslinama

by | 18 lipnja, 2014

pogacice

Sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna tip 400
  • 1 svjež kvasac
  • 5 dl mlakog mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica soli
  • 250 g maslaca
  • 3 jaja
  • 200 g svježeg sira
  • 100 g zelenih maslina s paprikom
  • 2 žlice sezama

Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svjež kvasac, šećer i žličicu brašna, promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ostatak mlijeka, jaje, maslac omekšao na sobnoj temperaturi i sol. Postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mijesiti sve dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm, a potom odgovarajućom modlom vaditi željene oblike.
4. Svježi sir pomiješati s jednim jajetom i dobro izmiješati.
5. U sredini svake pogačice napraviti udubljenje, u njega staviti žličicu nadjeva od sira i utisnuti maslinu. Tijesto oko nadjeva premazati umućenim jajetom i posuti sezamom.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati pripremljene pogačice. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 250 ºC dok ne porumene. Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svjež kvasac, šećer i žličicu brašna, promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ostatak mlijeka, jaje, maslac omekšao na sobnoj temperaturi i sol. Postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mijesiti sve dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm, a potom odgovarajućom modlom vaditi željene oblike.
4. Svježi sir pomiješati s jednim jajetom i dobro izmiješati.
5. U sredini svake pogačice napraviti udubljenje, u njega staviti žličicu nadjeva od sira i utisnuti maslinu. Tijesto oko nadjeva premazati umućenim jajetom i posipati sezamom.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati pripremljene pogačice. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 250 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept