Pogačice s parmezanom

by | 2 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 200 g parmezana
  • 100 g maslaca
  • 4 žlice vrhnja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • sol

Priprema:

1. Parmezan sitno naribati.

2. U posudi pomiješati maslac, vrhnje, 150 g naribanog parmezana, mlijeko, malo soli po želji, polovicu brašna i prašak za pecivo. Zatim dobro izmiješati da se dobije fina kremasta smjesa. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto uviti u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku sat vremena.

3. Odstajalo tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 1,5 cm. Zatim pomoću odgovarajućih manjih kalupa oblikovati pogačice.

4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posipati preostalim parmezanom. Peći u zagrijanoj pećnici na 250 ˚C.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept