


Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa ribanca
- 2 srednje glavice luka
- 150 g mesnate slanine
- 2 lovorova lista
- 800 g bijelog krumpira
- 1 jaje
- 1 dl mlijeka
- 50 g maslaca
- 4 roštilj kobasice
- mješavina začina
Priprema:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
2. Na malo ulja propirjati luk, a zatim dodati mesnatu slaninu, te i nju kratko propirjati.
3. Zatim dodati oprani kupus ribanac, začine po želji i lovorov list. Doliti malo ulja i pirjati ga uz neprestano miješanje dok ne požuti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok kupus ne omekša, a suvišna tekućina ne uvrije.
4. Krumpir oguliti i narezati na kolute, a zatim ga skuhati u slanoj vodi. Ispasirati ga, dodati jaje, mlijeko, maslac i začine po želji, pa dobro izmiješati.
5. Kobasice smotati u krug i probosti čačkalicom, te ih propirjati s obje strane na malo ulja da blago porumene.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti podvarak, preko njega pomoću slastičarske vrećice nanijeti pire krumpir i odozgo utisnuti kobasice.
7. Pripremljeno jelo kratko zapeći u vrućoj pećnici.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



