Poboljšajte svoj stil u sedam koraka

by | 17 kolovoza, 2012

 Koliko god odbijale to priznati, izgled jest važan. Odjeća koju nosimo govori dosta toga o nama. Ukoliko niste zadovoljni svojim stilom, to se vjerojatno reflektira i na mnoge druge oblasti vašeg života. Zato uz pomoć ovih malih savjeta o stilu, vrlo lako možete poboljšati i svoj ​​život.

1. Prilagodite svoj ​​ormar. Potrudite se da odjeća koju posjedujete govori dosta o vama i da je prilago]ena vašim godinama. Zato je važno da svakih pet ili deset godina promijeniti svoj look i prilagodite ga vašem trenutnom životnom stilu. Ne dozvolite da netko donosi mišljenje o vama na temelju slatke majice sa likom iz crtanog koju i dalje nosite, a koju ste kupili još u srednjoj školi.

2. Obilježite svoj ​​stil. Na taj éte način olakšati sebi kupovinu i u ormaru vam se neće naći gomila komada odjeće koje nikako ne možete kombinirati. Vaš stil ne mora biti posebno originalan ili specifičan, neka se zasniva i na trapericama i majici, ali koje možete nadograditi upečatljivim detaljima poput nakita, torbe ili cipela.

3. Spremite svoj ​​ormar. Izbacite svu odjeću koju nosite iz pogrešnih razloga – hlače koje i dalje čuvate jer ste ih puno platili, ali vam nikako ne stoje, ili džemper koji vam je kupio dragi a koji je u pogrešnoj boji.

4. Odredite 10 "kapsula". Mislimo na osnovne komade garderobe, koji su u srži vašeg modnog stila i načina života. Ovisno o tome radite li u uredu ili ste domaćica, izabrati éte dobar par traperica ili hlače, udoban džemper ili sako, maksi ili "pencil" suknju. Potrudite se da su tih deset komada u neutralnim bojama i da se lako mogu kombinirati s drugom odjećom.

5. Odaberite savršene boje za sebe. Na taj način ćete izgledati pristupačnije i svježije. To možete odrediti tako što ćete licu prinijeti odjeću u različitim nijansama i sami odrediti koje vam nijanse lijepo stoje, a koje čine da izgledate umorno. Obično damama sa svjetlijim tenom pristaju topli tonovi poput kobalt plave, limun žute i koral crvene, dok onima s tamnijim tenom bolje stoje zemljane nijanse poput zlatne, bordo crvene i maslinasto zelene.

6. Nabavite "statement" nakit. Uz različit nakit jedna te ista kombinacija može izgledati drugačije i originalno. Zato se ne libite "reciklirati" kombinacije, samo s drugim nakitom.

7. Ne "čuvajte" odjeću. Ne dozvolite da vam u ormaru stoji haljina koju ćete obući za neku "specijalnu prigodu". Na taj način će vam dobra kombinacija "propasti" jer kada dođe ta specijalna prilika, ta haljina vam možda neće više stajati lijepo ili više neće biti u trendu. Odjenite je, makar u popodnevnu šetnju i dpoustite sebi da uživate u njoj.