PO OVIM SITNICAMA možete prepoznati hoće li vam brak potrajati ili neće

by | 4 svibnja, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Brak je posao, ni više ni manje – treba svakodnevno raditi kako bi bio dobar i ostao takav. No, kao što svi znaju, problema uvijek ima i bit će ih… samo ih treba rješavati.

U slučaju da to ne radite, ubrzo će se pojaviti neki od ovih znakova da nešto ne štima i da brak ide prema svom kraju… pa pripazite malo:

Loš seks – postoje periodi kad seksa ima manje ili ga nema uopće, ali kad to postane normalno, sigurno će doći do drugih problema.

Nedostatak razgovora – ako par ima vremenske periode kada ne razgovara, to definitivno nije dobro za vezu.

Nedostatak zajedničkih interesa – iako je istina da se suprotnosti privlače, nemojte pretpostaviti da će to održati kvalitetu veze. Na primjer, ako je netko ekstrovert i voli biti vani do ranih jutarnjih sati, a drugi se voli uspavati čašom mlijeka predvečer, nema načina da par izdrži ovaj životni stil.

Neiskrenost oko novaca i potrošnje – brak je partnerstvo i svaka osoba treba biti odgovorna drugoj za svoju potrošnju. Kad se novci podijele, partnerima je lako potrošiti previše novaca. Par može imati odvojene ili zajedničke račune, ali ako nema transparentnosti o tome koliko se troši i štedi, gotovo je nemoguće postaviti zajedničke ciljeve.

Posao prije braka – kad jedan partner stavlja karijeru ispred svega ostalog, čak i ispred braka, to izaziva neslaganje koje dovodi do pucanja veze.

Prijezir – jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi u braku je ta da partneri pokazuju prijezir jedan prema drugome.

Nadamo se da niste uočili niti jedan od ovih znakova… Ako jeste, sjednite i porazgovarajte iskreno i otvoreno, krajnje je vrijeme…

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR