5 najboljih plaža za pse na Jadranu

by | 20 srpnja, 2022

Vlasnicima kućnih ljubimaca godišnji odmor nije tako lagodan kao što je samcima i obiteljima bez četveronožnih prijatelja.

Ako vodimo svog psa na godišnji odmor na obalu s nama, trebamo se pobrinuti za smještaj koji prihvaća kućne ljubimce, a bilo bi dobro i odabrati mjesto koje ima pseću plažu kako bi naši krznati prijatelji mogli jednako uživati u godišnjem odmoru kao i mi. No, neovisno o tome idete li na plažu označenu za pse ili ne, morate imati na umu da svaka plaža ima svoja pravila ponašanja, ali neka pravila se podrazumijevaju na svim plažama. U svakom trenutku morate imati svog psa na oku i moći ga dozvati ga k sebi; psa možete pustiti s povodca, ali samo ako je jako poslušan; obavezno morate skupljati izmet za svojim psom; imajte na umu da i drugi ljudi i životinje žele uživati u morskim radostima, stoga nemojte dozvoliti psu da ide tamo gdje ne bi smio. U nastavku vam donosimo pet plaža za pse po našem izboru na raznim lokacijama po Jadranu.

Plaže za pse na Jadranu

Plaža Vartalac – otok Vis

Ova šljunčana plaža dovoljno je prostrana kako bi vaš ljubimac imao prostora za trčanje, a hladovina u okolici plaže pogodna je za zaštitu od ljetnog sunca. Nažalost, na ovoj plaži nema dodatnih sadržaja za ljubimce kao ni pitke vode, stoga obavezno ponesite igračkice, suncobran te bocu vode.

Plaža Kašjuni – Split

Plaža Kašjuni nalazi se na predjelu Marjan u Splitu. Plaža za pse je šljunčana, smještena odmah pored glavne plaže Kašjuni, od koje je dijele stijene, pa možete neometano uživati sa svojim ljubimcem. Na ovoj plaži nema dodatnih sadržaja, kao ni tuševa sa slatkom vodom, pa ponesite sa sobom vodu za piće.

Plaža Bola – Bol, Brač

Nalazi se odmah na početku šetnice koja povezuje Bol i Zlatni rat, pa se vrlo brzo može stići do nje ako ste u Bolu. Odlično je što je ograđena, ima šljunčani plaže i onaj sa stijenama, a popodne ćete naći i dovoljno hlada za svoje kućne ljubimce. Također, nema tuševa i pitke vode, ali iznad vas je šetnica s dućanima i kioscima.

Plaža Šimuni – otok Pag

Plaža za pse Šimuni smjestila se u istoimenom mjestu na otoku Pagu. Ova plaža nije službena plaža za pse, ali je poznata kao mjesto gdje se kupaju ljubimci. Nalazi se na samom kraju dugačke plaže Šimuni, na kojoj možete pronaći mnoštvo sadržaja. Dio odvojen za pse izoliran je i odvojen od ostatka kupača. Okružena je borovom šumom pa na plaži ima mnoštvo hlada

Plaža Cvitačka – Makarska

Plaža za pse Cvitačka službena je plaža za pse, a smjestila se na samom kraju niza šljunčanih plaža, 2 km od centra mjesta, prema Krvavici. Do plaže morate ići pješice, a najbliži parking udaljen je 5 minuta hoda. Ovo je sigurno jedna od najljepših plaža za pse – čisto more i lijepi šljunak čine ju prvim odabirom za sve vlasnike, ali i pse kojima je osigurano dovoljno mjesta za trčanje i uživanje u suncu. Plaža je okružena borovom šumom pa ima mnoštvo hlada.

Foto: Unsplash