Pitice sa mesom

by | 7 svibnja, 2012

SASTOJCI:

Za tijesto:

600 g brašna
žličica soli
mlake vode po potrebi

Za fil:

500 g pilećeg mesa bez kostiju
1 glavica crnog luka
sol i papar

Preljev:

3 dl vode
1/2 žličice soli
2 žlice ulja

PRIPREMA:

1. Umijesiti tijesto na uobičajen način. Razviti ga u jufku, pa je poprskati uljem i ostaviti 5 min. da odstoji.
2. Krajeve jufke preklopiti prema sredini, ponovno je razviti, pa iseći na kvadratiće i filovati prethodno pripremljenim filom.
3. Pileće meso isjeckati na kockice i vrlo kratko propržiti s lukom. Začiniti po ukusu.
4. Na sredinu svake kocke od tijesta staviti malo fila, svaku piticu uviti i ređati u prethodno podmazan pleh. Peći na 250 º C.
5. U loncu prokuhati vodu za preljev, dodati sol i ulje.
6. Skoro pečene pitice zaliti preljevom i vratiti u pećnicu još desetak minuta.