


Sastojci:
Za tijesto:
- 450 g brašna
- 2 srednja krumpira
- 20 g svježeg kvasca
- 2 dl mlijeka
- 1 žličica šećera
- 2 žlice ulja, sol
Za preljev:
- 2 dl vrhnja
- 2 češnja češnjaka
- 1 veća glavica crvenog luka
- 200 g suhe vratine
- 200 g sira
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. Krumpir skuhati u slanoj vodi. Potom ga ocijediti i ispasirati.
2. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i svjež kvasac pa ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, pasirani krumpir i malo soli po želji.
4. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude. Zamiješeno tijesto premazati uljem i ostaviti na toplom da nadođe.
Preljev:
1. Crveni luk narezati na režnjeve, suhu vratinu na štapiće, a češnjak što sitnije. Sir naribati na krupno.
2. Vrhnje pomiješati s češnjak i začinima te promiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto premijesiti i prebaciti u nauljenu tepsiju. Potom ga rukama istanjiti da se prekrije površina pleha. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 ºC da se peče 10 min.
2. Tepsiju izvaditi iz pećnice i preko tijesta premazati nadjevom od vrhnja i češnjakom. Odozgo posipati crvenim lukom, suhom vratinom i sirom pa vratiti u pećnicu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



