Pita sa špinatom i porilukom

by | 11 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 7 tankih kora za pitu
  • 500 g špinata
  • 300 g svježi sir
  • 2 manja poriluka
  • 4 jaja
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1,5 dl ulja
  • 3 dl mlijeka
  • sol

Priprema:

1. Špinat blanširati u slanoj vodi, a zatim ocijediti i nasjeckati.
2. Poriluk očistiti, narezati na kockice i popeći na malo ulja dok ne omekša, a  zatim ocijediti od viška masnoće.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati 3 jaja, 2 dl mlijeka, ulje, prašak za pecivo i polovinu izgnječenog sira, pa dobro izmiješati.
4. Posebno pomiješati preostali sir, poriluk i špinat.
5. Dvije kore složiti jednu na drugu, premazati ih s malo nadjeva od jaja, preklopiti trećom korom i tako redom dok se ne potroše sve kore.
6. Preko posljednje kore rasporediti nadjev od špinata i zarolati.
7. Roladu narezati na trokute.
8.Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati ukrug pripremljene trokute da bi se dobio izgled cvijeta. Premazati ih mješavinom jaja i preostalog mlijeka, staviti u zagrijanu pećnicu i peći na 200 stupnjeva C dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept