


Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 6 jaja
- brašna po potrebi
- 200 g šunke
- 250 g sira
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 150 g mariniranih šampinjona
- 1 dl ulja
- 3 dl mlijeka
- mješavina začina
- sol, papar
Priprema:
1. Vrhove tikvica odrezati, a koru ostaviti. Potom ih nožem za guljenje narezati na tanke listove.
2. Listove tikvica posoliti i ostaviti da puste sok. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja. Kratko popržiti na vrućem ulju. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi upio suvišnu masnoću.
3. Šampinjone narezati na listove, a sir naribati na krupno.
4. Posebno pomiješati preostala umućena jaja, mlijeko, vrhnje i začine po želji.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju poslagati red pohanih tikvica, prekriti ih listovima šunke, posipati sir i preliti s malo smjese od jaja. Isti postupak nadjevanja ponoviti još jednom. Na kraju poredati tikvice i preliti ostatkom smjese.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



