Pita s povrćem

by | 27 rujna, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2 dl mlijeka
  • 1 žumanjak
  • sol

Za nadjev:

  • 1 glavica luka
  • 1 zelena paprika
  • 100 g cherry rajčica
  • 1 brokula
  • 100 g mozzarelle
  • 1 manja konzerva inćuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice pirea od rajčica
  • bosiljak, origano
  • mješavina začina, sol

Priprema:

Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati mlako mlijeko i kvasac, dodati žumanjak, malo soli, te polako dodavati brašno ručno mijeseći cijelo vrijeme dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
2. Umiješeno tijesto prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji na toplom dok se tijesto ne udvostruči.

Nadjev:

1. Luk, mozzarellu i cherry rajčice narezati na kolutove, zelenu papriku na trake, brokulu kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala, a inćune ocijediti od suvišne masnoće.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja popržiti luk i papriku kako bi omekšali, te ih začiniti po želji.

Završni postupak:
1. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno obložiti pripremljenim tijestom.
2. Tijesto premazati pireom od rajčica i nanijeti prženi luk i papriku. Odozgora poslagati kolutove mozzarelle, cherry rajčice i inćune, te posipati bosiljkom i origanom. Pripremljenu pitu peći u pećnici dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana