


Sastojci:
Za tijesto:
- 300 g brašna
- 1/2 svježeg kvasca
- 2 dl mlijeka
- 1 žumanjak
- sol
Za nadjev:
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika
- 100 g cherry rajčica
- 1 brokula
- 100 g mozzarelle
- 1 manja konzerva inćuna
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice pirea od rajčica
- bosiljak, origano
- mješavina začina, sol
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati mlako mlijeko i kvasac, dodati žumanjak, malo soli, te polako dodavati brašno ručno mijeseći cijelo vrijeme dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
2. Umiješeno tijesto prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji na toplom dok se tijesto ne udvostruči.
Nadjev:
1. Luk, mozzarellu i cherry rajčice narezati na kolutove, zelenu papriku na trake, brokulu kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala, a inćune ocijediti od suvišne masnoće.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja popržiti luk i papriku kako bi omekšali, te ih začiniti po želji.
Završni postupak:
1. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno obložiti pripremljenim tijestom.
2. Tijesto premazati pireom od rajčica i nanijeti prženi luk i papriku. Odozgora poslagati kolutove mozzarelle, cherry rajčice i inćune, te posipati bosiljkom i origanom. Pripremljenu pitu peći u pećnici dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



