Pita s paštetom

by | 10 srpnja, 2014

Clipboard062

Sastojci:

  • 1 pakiranje tankih kora za pitu
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 75 g jetrene paštete
  • 2 dl vrhnja
  • 200 g svježeg sira
  • sezam
  • 1 dl ulja
  • sol

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, vrhnje, svježi sir, jetrenu paštetu i prašak za pecivo. Posoliti po želji i dobro izmiješati.
2. Tri kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Posljednju koru premazati 1/3 pripremljenog nadjeva i zarolati.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još dvije savijače.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene pite, premazati ih preostalim nadjevom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept