Pita s tjesteninom

by | 10 lipnja, 2014

Clipboard41

Sastojci:

  • 500 g krupnih šupljih pužića ili sl.
  • 500 g mljevenog mesa
  • 250 g bukovača
  • 1 glavica luka
  • 2 dl soka od rajčice
  • 40 g parmezana
  • 150 g feta sira
  • 3 jaja
  • 3 dl mlijeka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 5 žlicaa ulja
  • origano, papar
  • mješavina začina, sol

Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, vodeći računa o tome da se ne raspadne. Zatim ju ocijediti, uvaljati u parmezan i ostaviti po strani.
2. Luk i bukovače narezati na kockice.
3. Na malo ulja propirjati luk da bude staklast, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propirjati. Dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje soka od rajčice. Pred kraj dodati češnjak u prahu, origano, začine po želji i pirjati dok suvišna tekućina ne ispari, a meso ne omekša.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju vertikalno poslagati pripremljene pužiće jedne do drugih sa šupljinama okrenutima prema gore.
5. Nadjev od mesa preliti preko tjestenine i blago utisnuti kako bi se ispunile šupljine tijesta.
6. Feta sir krupno naribati, pomiješati s jajima i mlijekom, pa dobro umutiti. Pripremljenu smjesu preliti preko tjestenine i protresti posudu kako bi smjesa ispunila šupljine. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept