Pita s lisnatim tijestom

by | 4 veljače, 2013

Za šest osoba

POTREBNO JE:

  • 350 g lisnatog tijesta
  • 4 jaja + jaje za premazivanje
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 200 g šunke
  • 150 g mladog sira
  • 3 mlada luka
  • 3 žlice ulja

PRIPREMA:

1. Marinirane šampinjone narezati na listove, mladi luk na kolutove, a sir izmrviti.
2. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik. Zatim ga uzdužno prerezati napola da se dobiju dva pravokutnika(jedan treba biti veći od drugog).
3. Dno i stranice uskog pravokutnog kalupa nauljiti i obložiti većom polovinom lisnatog tijesta tako da krajevi tijesta prelaze preko ruba.
4. Preko tijesta poslagati polovinu listova šunke, posuti mladim lukom i sirom pa razbiti jaja. Zatim poslagati listove preostale šunke i prekriti drugom polovinom lisnatog  tijesta. Krajeve tijesta odstraniti, a rubove slijepiti.
5. Na gornjoj strani tijesta napraviti nekoliko otvora za paru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana