


Sastojci:
- 700 g koprive
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 400 g šampinjona
- 500 g tankih kora za pitu
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 dl biljnog vrhnja
- 5 jaja
- 1 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i narezati na kocke. Luk i češnjak sitno nasjeckati, a šampinjone narezati na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk te dodati šampinjone i pirjati dok ne omekšaju. Zatim dodati blanširanu koprivu, češnjak i začiniti po želji.
3. Pripremljeni nadjev ostaviti da se ohladi, a zatim umiješati 2 jaja i kiselo vrhnje.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je s dvije kore za pitu, pa nanijeti sloj pripremljenog nadjeva, zatim naizmjenično slagati koru i nadjev dok se ne utroši sav pripremljeni materijal. Nadjevenu koru narezati na kocke.
5. Posebno pomiješati tri jaja, biljno vrhnje i mlijeko, te dobivenom mješavinom zaliti pitu i staviti je u pećnicu peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



